my AKANISHI is BACK!!!!

Finally after hampir 2 thn dia di suspend kan dari sebarang aktiviti gara2 kawen tanpa permission, dia dibebaskan dgn ikat jamin...hahahh dia dibebaskan dgn single terbaru yg akan keluar bln ogos...yihaaaaaaa. my ichiban akan release lagu baru....

Siapa Akanishi Jin ni? Well dia seorang rakyat Jepun yg dulunya adalah ahli group KATTUN tp telah memilih utk bergerak solo pada thn 2010. Dia sempat membuat konsert solo di beberapa tpt di US dan ketika dlm promosi utk konsert di Jepun dia berkahwin dgn Kuroki Meisa yg telah pregnant 2 bulan.

Siri konsertnya di Jepun dibatalkan dan dia dikenakan tindakan oleh JE utk membayar semua booking stadium utk konsertnya. Sudah jatuh ditimpa tangga...kesian....

Bila aku kenal Jin ni? Ianya bermula dari siri Gokusen. Ketika itu dia masih dlm grup KATTUN. Krn sgt gilakan akanishi ni, aku mula belajar photoshop, dan buat video. Antara video aku yg masih selamat di youtube ialah...


First fanvid yg aku wat...

Ada beberapa lg yg selamat. Yg lain dah kena delete (copyright issue) oleh youtube.

Jumpa dlm my hard-disk...

video
this one manage to get second place dlm competition kat livejournal...hihihi


Antara artwork (konon laa) yg aku buat...semua gambar my baby yer...


Wallpaper my desktop kat ofis





Belajar wat reflection..again subject must be Jin..

As an avatar

As my subject for 2009 calendar...huhuhu so long

Aku hepiiiiii. Kerana akanishi lah aku mula berjinak dgn peta jepun, siap simpan angan2 utk pegi konsert solo dia, tp apakan daya...visa menjadi penghalang. Tapi skrg nak masuk jepun dah tak perlu visa lagi...yippiiii

Thn dpn insyaAllah..jika ada rezeki aku akan ke sana..akanishi tunggu aku kat epot tauuuu


Previous
Next Post »
6 Komentar
avatar

haram ku tk kenal.. huhu.. anyhow, jgn lupe daku ya.. sure will follow u.. hahaha

Balas
avatar

Sbb tu gigih kawe nak ambik gambar kat Jin Air masa kat epot Gimpo ari tu....hahahahah

Demo ssudoh dulu sydney tuuuu....hahahha...beres...nnti confirm kawe hello...tp kena janji...kita mesti gi Jin Cafe....hahahah

Balas
avatar

ooo jitu ka.. br ku tau.. jin air.. emmm.. lbh kure la tu.. kihkihkih

insyaallah.. beress.. kito cr sapa jupo.. hahaha.. but make sure la cafe still open ek.. jange jd cam cafe oppa demo di korea.. huhu.. puas pusing tk jupo2.. hahaha..

kawe insyaallah ujung bule 8 ronda2 sydney after 10 years.. hahaha.. 1st time gi dulu thn 2004.. zame mudo2.. hehehe..

Balas
avatar

Hahaha...nak wat guano nama dio jin...lain maksud ngan kito sini...tp kawe xleh dengar nama jin2 ni...mesti nyetok urat hahahaha

Wow...kawe mungkin xrepeat doh sydney...sbb ari tu puas ati doh...kalu blh nak repeat hongkong jah...

Gini Ja...
2014- jepun or india
2015- new zealand
2016- nak perabis peta asia pulak...

Errrr pah bilo kita nok *batuk* Ja? Hahahah

Balas
avatar

hahaha.. *batuk*? no coment... huhu.. (*_*)..

kawe insyaallah on jah.. janji berderak.. hehehe..
new zealand hok tk sabar nk gi tu.. huhu..

Za.. 2016 tu kito termsk dlm fasa seterusnya dh tuhhh.. oh nooooo... hahaha..

Balas
avatar

Ja, NZ tu kita gi ramai2, sewa kereta drive sediri...mesti lg best.

Hahahahah....fasa seterusnya tidakkkkkkkkk

Balas