My koleksi

Selamat berpuasa semua....hari ni dah masuk hari ke-13 kita berpuasa...semoga puasa kali ini memberi keinsafan kpd diri kita semua...Insya Allah

Kali ni mcm nak share koleksi yang aku simpan...tidak sah kalau kita gi jalan2 tanpa beli apa2 barang utk diri sendiri kan?? Mungkin org lain lebih gemar kumpul handbag atau baju, tapi aku cuma mampu beli fridge magnet dan miniature saja...sob sob sob

Ada antaranya yg aku beli sendiri dan ada yg dihadiahkan oleh keluarga dan kwn2...

ni aku beli kat fussen, germany dan kat murren, switzerland. koleksi paling aku suka
ini beli kat The Basilica, Paris

ni beli kat dpn colosseo, rome

ni beli kat pisa, italy

ni beli kat camden mkt, london. paling digemari oleh kanak2 yg dtg

ni beli kat zaanse shans, amsterdam

ni beli dlm train stn munich

ni beli kat grand place, brussels

ni beli kat tokyo, japan

ni beli kat fushimi inari, kyoto

ni beli kat disneyland, hong kong. aku paling tak suka jenis mcm ni sbb tak tahan lama. akan jadi terpeleot bila letak kat fridge

ni beli kat rotorua, nz. harga nzd3, aku suka sbb simple

ni pun beli kat rotorua. harga nzd6.50. mahal sikit sbb mcm silver gitu

ni beli kat seoul, rasa2 kat myeong dong

Yang ni pulak hadiah dari my sister dan kawan2....


dari kakak aku, from rusia


ni dari syieda....thx beb

ni pun dari syieda gak...
From my boss

ada byk lagi fm yg aku simpan, tapi semua dlm bentuk empat segi. pada aku mcm biasa shj. aku suka kumpul yg jenis figure. 

aku pun suka kumpul miniature....

australia

shirawakago, japan
miyajima, japan

Gyeongju, korea
holand

rasa2 mcm beli kat tateyama, patung ninja, dulu suka gila kot tgk ninja...

ada lagi collections aku yg glass shot. itu lain kali lah....

sambil tunggu pisang sira aku masak....aku post dulu....hahahah

sapa tak kenal pisang sira angkat tgn....nama omputih nyer banana caramel.....caramel la sgt kan....

selamat berbuka semua...

Previous
Next Post »
2 Komentar
avatar

I pon is x suker jenis rubber cenggitu. Asyik terpeleot aje kejanye. Selamat hari raya babe!

Balas
avatar

selamat hari raya....maaf zahir batin...hihihi

Balas