Cerita raya.


gotong royong buat kuih raya
biskut cornflakes....sgt tidak menarik rupanya
yg dah siap dibakar
mlm raya....rumah dah kosong....
Pagi raya....breakfast rendang dan nasi impit kat airport


sbbkan batuk...aku terpaksa order teh o campur limau...


aku dah sama tinggi dgn anak buah...yg jarak umur hampir 20thn dgn aku....semakin memendek kah aku???

yeahhhhh jom gi beraya
edisi biskut raya....

ni yg buat sendiri....
kakak aku bg hamper biskut raya...
mkn2 famili hanya blh dibuat pada raya ke-4 sbb time tu semua baru ada...

persediaan open house rumah kakak 
menu open house...agak kelakar bila lauk pauk disusun secara berbaris...salahkan juruhias

Bukan selalu balik kelantan....
tp setiap kali balik tak lupa singgah mkn kat kak wok....
blkg sekolah rendah aku dolu2...
breakfast nasi berlauk kat kak wok sblm ke rantau panjang
tudung bawal...beli kat bazar buluh kubu
bila dah raya....bunga api dilupa jgn
Seminggu cuti raya buat aku jadi sgt lemau utk kerja semula....

Previous
Next Post »
10 Komentar
avatar

Rupa kuih tak penting... Janji sedap! Perghhhh! Lapo dah!

Balas
avatar

biskut raya yang sebelah kaler kuning sebelah coklat tu apa nama dia ekk? saya suka biskut ni.. raya kalini tak jumpa lak.. huhu..

Balas
avatar

SS...dont judge the kuih by its look...hikss

Balas
avatar

Selamat hari raya liza..maaf zahir dan batin.

Balas
avatar

Lia....kami panggil biskut jering...nama saintifik tak pasti...hahaha

Balas
avatar

jgn pandang pada rupa..yg penting rasanya...wah!!! anak buat semakin membesar...mak buah dh stop membesar itu sebb nampak sama size...

pagi raya bfast di epot? sedihnya

Balas
avatar

JM.. rasanya pun tak brp menarik jgk..hahahaaha lariiii abislah kalo my sister baca ni...
anak buah tu ikut belah sana....tu yg memanjang jer...ntah bila nk stop tak tau....kita ni keluarga rendang2...pasrah
pagi raya baru balik kelantan...mmg mcm ni pun setiap thn...sbb nak cuti lps raya...bagi lah pada kwn2 yg ada anak2 utk cuti sblm raya...hikss

Balas
avatar

syieda...selamat hari raya maaf zahir batin

Balas
avatar

SELAMAT HARI RAYA LIZA

Balas
avatar

Selamat hari raya cik cerita

Balas