MY BIRTHDAY

 21 Nov....

itulah tarikh aku dilahirkan...

setiap thn semenjak aku pegang duit sendiri...

aku akan rancang sesuatu pada tarikh ini...

namun thn ini....aku tiada plan apa2...

sehinggalah kakak aku minta kami ke penang...

memandangkan tarikh appointment mak aku pun bln nov...

aku gi balai polis....minta permit rentas negeri...

dan terus ke penang...

sampai jer penang, kami terus ke E&O hotel..

kakak aku book bilik ground floor yg mengadap laut...
















esok pagi...room service dtg hantar kek yg kakak aku tempah...

kakak ipar dan abg aku dtg bawak bihun goreng serta ayam 4fingers..

maka terhasil lah small celebration utk aku...






hadiah tetap dpt dari kakak dan kakak ipar aku...

dan aku pun bg gak hadiah kat kakak aku...

birthday dia bln okt...

aku call anak dia...tanya apa nak beli...

anak dia suggest suh beli telekung...

bila gi kat butik siti khadijah...

aku pi beli sejadah sbb rasa lawa gila...

aman jer rupa sejadah...

sbnrnya kakak aku ada pesan sejadah turki masa plan aku ke balkan hari tu..

since aku tak jadi ke balkan (masih trauma sbb byk hilang duit)..

aku beli la yg siti khadijah....almunawarrah tak silap namanya...


dua mlm kami menginap kat sini...

bilik was okay....lawa dan selesa...

cuma a bit turndown adalah tpt parking...

ya rabbi.....parking kena kat bangunan lg satu...

dan kena jln kaki utk ke bilik...5-10 minit jln depends on kelajuan masing2...

tiring okay....hahahah umo dah byk ni kalau blh nk parking dpn bilik terus...


breakfast boleh order room service with limited choices..

tp okay la sbb presentation dia nice...

satu org blh order 2 menu...

kenyang smpai ke tengahari...



ni plk kakak ipar aku order utk hi-tea

mkn dgn anak2 sedara yg susah sgt nak jumpa secara fizikal...

ig...whatapps....jer la penghubung kami...

generasi ni tak main fb dah...digelaknya kita bila sebut fb...

twitter plk aku yg tak reti guna...

tak tau nak tgk apa....

teknologi yg menjarakkan kami...



appointment mak aku aku hari isnin...

dan kami balik KL semula keesokkan harinya...

seronok drive sbb kereta tak byk...


sampai KL....cucu sedara aku plk sebok nak sambut birthday

anak sedara aku tempah brownies utk deli hari birthday aku..

tanpa dia tahu yg aku plan nak ke penang...

tempahan tak leh tunda tarikh delivery...

tersimpan la benda tu dlm esbok...

mengaruk la cucu sedara aku..

setiap hari call tnya bila nk dtg rumah...



birthday musim PKPB tamat.....


0 Comments:

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

My Blog List

  • Assalamualaikum semua sahabat-sabahat reader blog JM 💖💖💖 Apa khabar semua? JM alhamdulillah sihat walaupun ada beberapa rakan ofis dijangkiti Virus ...
    7 hours ago
  • lepas habis bershopping di *S I N I* i terus ke @Platinum Frozen dekat dengan rumah i. nak beli daging. orang Temerloh dah lama tak makan daging...
    9 hours ago
  • Sambungan dari: Redang Birthday Trip Day 1.1 masa kat KT aku nak call company speedboat aku ni, baru aku terperasan aku dah terdelete email dia...Allahu h...
    1 day ago
  • << *Previous Post: Day 5 - Hobbiton Movie Set* << Since our tour to Hobbiton Movie Set ended around noon time, we have ample of time for the next sights...
    2 weeks ago
  • Perjalanan dari rumah ke kotaraya.... Plan bercuti di ibu kota tapi ke mana destinasi percutian kali ni? Sekali seka...
    1 month ago
  • Covid19 has stop you from attending concert. Worry no more.. You can view Yuna live with the fish today. 3 Dec 2020 Tix avail via klook [ [xclusiv...
    1 month ago
  • After so many days tak nampak langit biru, finally pagi ni cerah dengan awan kepul2 :)
    2 months ago
  • Assalamualaikum.. Aku kalau hati serabut mesti rasa nak menulis tu ada.. alhamdulillah jumpa dah gambar India aku.. untuk India 2nd time, aku baru ceri...
    2 months ago
  • Assalamualaikum. 안녕 It's been a while. Again. Lazy mode struck in right after I finished my last entry (which was 8 months ago?). Let's just say, I could...
    3 months ago
  • Selepas lunch, kami teruskan lagi perjalanan yang panjang sampai lah petang. Look at the view.. Magnificent! We crossed the High Atlas Mountains & Tizi N...
    1 year ago
  • I have yet to show how to do a 1 day trip to Nami Island-Petite France -Garden of Morning Calm with Gapyeong City Tour Bus. This is a DIY step-by-step it...
    1 year ago
  • *3 Legged Frog Hostel* Untuk Beijing trip ni kami stay di hostel sajork. Budget tipis la katanya.. Payah gak nak cari accommodation yang sediakan 3 katil...
    1 year ago
  • *PAKEJ MENARIK - SYARLIZ TRAVEL GROUP - TAHUN* 2⃣0⃣1⃣9⃣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ . ✅Jom semua sudah ada plan ker nak travel untuk tahun 2019 ? pakej menarik sud...
    1 year ago
  • trip pembukaan untuk tahun 2017..ke boracay pulak. trip kali ni memang sekejap je...sebab aku bukanlah penggemar pantai yang tegar..hehe sebab ada final ca...
    1 year ago
  • *Cara Minum Untuk Kegunaan Harian*. ESP boleh diambil sekali atau dua kali sehari. Kuantiti setiap kali makan sebanyak 1 SUDU BESAR + minuman kesukaan ki...
    2 years ago
  • Lama sungguh cik Z tak update blog ni. Jadi kali ni cik Z nak kongsikan itenary ke Maldives untuk 4 Hari 3 Malam dulu. *DAY 1: WEDNESDAY, 25 JULY 2018...
    2 years ago
  • Hello! Kalau kita pegi ke Ho Chi Minh, Vietnam memang aku tau memang takkan menjadi satu masalah dalam bab nak mencari makanan halal ni. Cuma tu la kena t...
    3 years ago
  • Seminggu sebelum puasa sempat ke Yogyakarta dengan Eiza dan Ecah. Saje cuti-cuti Indonesia since dah lama tak berholiday tiga orang. Actually plan untuk b...
    3 years ago
  • Assallammualaikum wbt Blog ayufatarina.com dah exceed bandwith pulak.. So saya gunakan blog alternatif ni ye Kepada anda yang nak order Harum Manis Origin...
    4 years ago
  • Salam Lama sungguh tak update blog.. Bukan tak nak update tapi agak lama juga tak travel.. Recently travel ke vietnam.. InsyAllah.. bila ada mood nanti2 ak...
    7 years ago
  • *Bulan lepas kawan diploma masa kat UiTM Melaka dulu dtg bercuti di Italy 3 hari. Hampir 9 tahun tak jumpa last2 kitorang berjumpa kat Rome akhirnya. Terh...
    8 years ago

Social Share Icons

About us

Home Ads

Popular Posts

Blog Archive

BTemplates.com

Blogroll

About

Copyright © ^solo traveller ^ | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com