PKPB 14 OKT - 9 NOV

 semasa kerajaan umumkan pkpb seluruh selangor...

aku cpt2 bagi nama utk terus dtg kerja...

alasan aku adalah....aku tiada kemudahan pc di rumah...

sbnr nya ada....laptop ehsan kakak aku...

laptop tu dah berusia sgt dah....

wpun dah tukar hdd ke sdd....

utk access sistem kewangan ofis...aku kena install vpn..

yg mana vpn ni punya requirement perlu windows7 ke atas...

luckily laptop aku berjaya upgrade to win10..konon nak meneroka teknologi terkini...

dgn 4gb ram ko faham la sendiri camner kelajuannya...

plus umur laptop dah lbh 8 thn...

ada certain huruf kat keyboard dah jem...tak leh tekan...

kena download keyboard on screen atau sambung external keyboard

which is keyboard lebih pjg dari laptop...




masa PKP hari tu....

aku try apply loan computer dgn ofis aku...

tp sblm loan aku lulus, bos benarkan aku bawa balik pc ofis..

jadi terus aku tukar sebutharga laptop to ipad...

cerdik kan aku???


pc ofis setup kat rumah....so uncomfortable...sempit


dan bila pkpb ni...

aku try utk install vpn kat ipad...

malangnya not support by team IT...

licence maaaa.....

so aku back to tiada kemudahan pc dirumah....

sbb tu la aku antara org pertama bg nama utk kerja kat ofis...


14-16 aku hadir fizikal kat ofis...

bg la rakan sekerja yg mak2 ni wfh...

pastu keluar arahan hanya 30% shj yg blh dtg ofis utk satu2 masa...

bos keluarkan jadual....

jadual dtg ofis aku adalah khamis (22/10) tp aku mintak permission utk dtg ofis isnin utk bwk balik dokumen..

by tenghari aku dah balik rumah...

elok jer smpai rumah...

keluar lagi arahan...

ofis aku kena tutup sepenuhnya sbb ada staf (bkn jabatan aku) positif...

dan area kami sudah masuk red zon...


maka bermula la episod wfh dgn no pc..

kerja2 lain mcm luluskan claim...

semak kertas kerja masih blh dibuat menggunakan ipad...


tp ting ting ting org duk text aku tnya status payment which is aku tak leh nak semak...

terpaksa kacau org lain utk tlg...


aku berkira2 utk gi rumah anak sedara aku...

dia ada laptop tapi aku tak tau rupanya mcm mana...

dan dia guna laptop tu utk pengajaran secara online (she is a teacher)...

jd aku akan buat keje masa dia tak mengajar...

fair enough la aku rasa...at elast blh bantu kwn2 lain....


malangnya.....laptop anak sedara aku tak guna windows original..

aku tak berjaya install vpn...

aku blh try nak crack atau apa, tp laptop org kan...

kang jahanam laptop tu plk...

so aku back to square one balik...

no pc...

haahahhaha....


and now....

aku gigih mencari laptop yg power tp harga murah...

anyone yg blh suggest ka???

nak beli kat shopee lazada aku rasa mcm emmmm baik beli kat kedai terus kan?

ke camner ek?? ni first time aku nk beli pc after 15 years...

last aku beli masa belajar dulu...






0 Comments:

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

My Blog List

  • Covid19 has stop you from attending concert. Worry no more.. You can view Yuna live with the fish today. 3 Dec 2020 Tix avail via klook [ [xclusiv...
    3 hours ago
  • biasa buat pancakes kan. my kids pun memang suka pancakes ni. tak kira waktu breakfast ke or teatime ke. depa boleh je layan pancakes ni. bertingkat...
    1 day ago
  • seminggu lepas layan ATV tu, aku plan ngan Raja nak ke Mersing layan pulau pulau di sanaaa...tapi sebabkan lepas balik ATV tu aku jadi batuk plak sebab aku...
    1 day ago
  • *Wake up to an inviting view of lush landscaped gardens, a tranquil lake or the rolling green golf course, the choice is yours. The Saujana Hotel Kuala Lum...
    1 day ago
  • << *Previous Post: Road Trip to Paihia & Day Tour with Harrison's Cape Runner to Cape Reinga* << It's our 4th day in New Zealand and we decided to take...
    1 week ago
  • After so many days tak nampak langit biru, finally pagi ni cerah dengan awan kepul2 :)
    1 week ago
  • Assalamualaikum.. Aku kalau hati serabut mesti rasa nak menulis tu ada.. alhamdulillah jumpa dah gambar India aku.. untuk India 2nd time, aku baru ceri...
    3 weeks ago
  • Assalamualaikum. 안녕 It's been a while. Again. Lazy mode struck in right after I finished my last entry (which was 8 months ago?). Let's just say, I could...
    1 month ago
  • Assalamualaikum dan salam sayang buat semua sahabat di alam maya 💖 Apa khabar sahabat-sahabat blogger JM semua...sihat ke? musim covid ni sila patuh S...
    1 month ago
  • Selepas lunch, kami teruskan lagi perjalanan yang panjang sampai lah petang. Look at the view.. Magnificent! We crossed the High Atlas Mountains & Tizi N...
    1 year ago
  • I have yet to show how to do a 1 day trip to Nami Island-Petite France -Garden of Morning Calm with Gapyeong City Tour Bus. This is a DIY step-by-step it...
    1 year ago
  • *3 Legged Frog Hostel* Untuk Beijing trip ni kami stay di hostel sajork. Budget tipis la katanya.. Payah gak nak cari accommodation yang sediakan 3 katil...
    1 year ago
  • *PAKEJ MENARIK - SYARLIZ TRAVEL GROUP - TAHUN* 2⃣0⃣1⃣9⃣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ . ✅Jom semua sudah ada plan ker nak travel untuk tahun 2019 ? pakej menarik sud...
    1 year ago
  • trip pembukaan untuk tahun 2017..ke boracay pulak. trip kali ni memang sekejap je...sebab aku bukanlah penggemar pantai yang tegar..hehe sebab ada final ca...
    1 year ago
  • *Cara Minum Untuk Kegunaan Harian*. ESP boleh diambil sekali atau dua kali sehari. Kuantiti setiap kali makan sebanyak 1 SUDU BESAR + minuman kesukaan ki...
    1 year ago
  • Lama sungguh cik Z tak update blog ni. Jadi kali ni cik Z nak kongsikan itenary ke Maldives untuk 4 Hari 3 Malam dulu. *DAY 1: WEDNESDAY, 25 JULY 2018...
    2 years ago
  • Hello! Kalau kita pegi ke Ho Chi Minh, Vietnam memang aku tau memang takkan menjadi satu masalah dalam bab nak mencari makanan halal ni. Cuma tu la kena t...
    3 years ago
  • Seminggu sebelum puasa sempat ke Yogyakarta dengan Eiza dan Ecah. Saje cuti-cuti Indonesia since dah lama tak berholiday tiga orang. Actually plan untuk b...
    3 years ago
  • Assallammualaikum wbt Blog ayufatarina.com dah exceed bandwith pulak.. So saya gunakan blog alternatif ni ye Kepada anda yang nak order Harum Manis Origin...
    4 years ago
  • Salam Lama sungguh tak update blog.. Bukan tak nak update tapi agak lama juga tak travel.. Recently travel ke vietnam.. InsyAllah.. bila ada mood nanti2 ak...
    7 years ago
  • *Bulan lepas kawan diploma masa kat UiTM Melaka dulu dtg bercuti di Italy 3 hari. Hampir 9 tahun tak jumpa last2 kitorang berjumpa kat Rome akhirnya. Terh...
    8 years ago

Social Share Icons

About us

Home Ads

Popular Posts

Blog Archive

BTemplates.com

Blogroll

About

Copyright © ^solo traveller ^ | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com