day 3 (hong kong) 20 Jan 2010

8am : lps makan minum ala kadar....pegi the peak...ambik train dari mongkok ke admiralty...then jln kaki ke peak tram station...tram tu cam ala2 kereta kabel kat penang laaa...tp bersih gila dan sgt2 terjaga...enjoy the view...aku pernah baca a few blogs yg suggest suh ambik seat blh kanan sbb akan nampak view HK....sampai atas....kedai byk lum bkk...jln2 ambik angin....ramai mat salleh tgh minum coffee...jumpa sekor anjing....so comelll.....kaler putih....jinak sgt...aku sempat ambik gambar....berani la sbb anjing tu kena ikat kat tiang...huhuhu....kul 10.30am....kedai dah start bkk...awal gakkk...soping time....azian ngan airee naik sky terrace...aku ngan zana soping kat bubba gump...pastu mkn kat bubba gump gak...mula2 nak msuk madamme  tussauds tp dah lambat sbb nak pegi ocean park lg...tp sempat ambik gambar ngan brucee lee dan michele yeoh...heheheh...

12.30pm : gerak pegi ocean park....cam genting jer lbh kurang...tpt dolphin tutup utk renovation...masuk aquarium....sama cam yg ada kat langkawi....masuk tpt panda...waaa.....comel nyerr....kat sini takleh guna flash kalo nak ambik gambar....takut panda terkejut kot...ambik gambar kat hot baloon...naik kete kabel....pun sama cam genting....azian ngan zana naik roller coaster....aku ngan airee tunggu kat bwh jer...heheheh...pusing2 lg....panas oooo.....berpeluh2....

kul 5pm...gerak balik...ambik train dari admiralty ke central...pastu naik the longest escalator in the world (ni kat HK island)...naik ok lah...bila nak turun...adehhh....nak nangis rasa....aku dah flat gila....masa jln2 tu....lalu byk kedai2 bag....tp aku dah tak larat sgt2 nak singgah....tumit mcm kena hiris rasa nya....ambik train dari central ke mongkok...diorang stop kat jordan...aku terus pegi mongkok...surrender babe....

jln sowang2 kat tgh HK...waaa....rasa cam tak percaya jer....dah kaki sakit....pelan jer la aku jln...pusing kanan pusing kiri....nampak kedai jual brg2 elektronik....camera...hphone....mp3...mp4 sumer ada....betul2 dpn sincere building....ada satu kedai nama broadway....4 tkt....jual brg letrik....aku singgah...beli mp3 (sony)...pastu balik bilik....jumpa ms.dina...dia nak tolong belikan aku mcd....aku tak nak....dah penat....tak lalu nak mkn....aku beli air tin jer kat hostel....masuk bilik....rest kejap....kemas2 brg....esok dah nak pegi shenzhen....asingkan mkanan yg tak nak bwk balik...bg kat ms.dina...aku msak maggi....tido....diorang ntah kul brp balik aku tak tau...



Previous
Next Post »
0 Komentar