KOREAN FOOD...

Aku bkn lah seorang yg suka mkn makanan korea. Last time aku pegi aku cuma sempat rasa bibimbap dan kuah yg mcm asam pedas+tomyam...dan pendapat aku...tidaklah kena dgn selera aku...

Kali ni aku bawak 3 org anak buah aku utk mkn2 kat Sopoong yg kat ioi city mall. Harga agak berpatutan dan rasa tu boleh la...


Yang atas ni dlm menu tulis topokki. Harga RM12.90. Pada aku boleh lah cuma nak abiskan semangkuk tu mmg tak mampu...


Yang ni pulak set ramyun dan gimbap...harga RM16.90. Aku suka gimbap tp not ramyun. Supnya rasa mcm asam pedas yg tak cukup syarat...


Yang ni plk pilihan aku iaitu set bulgogi...harga RM19.90. Ok la...abis jer nasi aku....

Antara 4 jenis makanan yg kami order....bulgogi jer aku rasa mcm ada nafsu utk mkn lagi....yg lain rasa tak la kot....hahahhaa

Servis kedai ni agak laju jgk wpun masa kami dtg mmg time lunch...weekend pulak tu. 


Ke korea lagi....mngkin....tp mkn makanan korea....rasa kena fikir byk kali....hikss


Previous
Next Post »
15 Komentar
avatar

periuk tembaga tu mmg terbaekk laahhh

Balas
avatar

Style diorang mmg mkn dlm periuk2 ni ker...

Balas
avatar

bulgogi paling JM suka!!!! ke Korea lagi? YES!!! makanan Korea lagi? YES jugak hihhi

Balas
avatar

yeay...layout blog cantik...header cantik :-)

Balas
avatar

korean food kat sini tak berape nak memenuhi selera mrs..tapi sesekali teringin tu boleh la masuk habis gak dibedalnya hihi

Balas
avatar

JM : ai mmg tak suka sejak dulu makanan korea...tp sbb kan anak buah gila2 ajak mkn kat situ...ai layankan aja....tp bulgogi mmg best...first time makan ni...

Nak gi korea? Emmmmm rasa mmg akan repeat lagi...but tak tahu bila

hahahaha....template sedia ada...guna jer...

Mrs : tu ler...kawan ckp yg kat dubu2 lg sedap...ontah....ai main masuk jer sopoong ni

Balas
avatar

I just love Korean Food! I sometime do Bibimbap and Kimchi Soup at home as well.

Balas
avatar

I just love Korean Food! I sometime do Bibimbap and Kimchi Soup at home as well. Btw, mungkin Sopoong tue tak berapa sedap kot. Ramai ke Dubu Dubu.

Balas
avatar

Ikut review ada yg ckp kat sopoong lebih real rasa koreannya...tp for me...sbb mmg tak pernah masuk dubu2 so tak leh nak compare...mungkin lps mkn kat dubu2...pandangan psl korean food berubah...hiksss

Balas
avatar

Saya pon x pnh try kirean food...hihihi... blm terbukak hati...

Balas
avatar

Saya sbb mmg tak suka sayur dan tak suka bau kimchi. So mmg out of selera la kan. Tp bila rasa bulgogi tu mcm sedap jugak....

Bawaklah your kids cuba...mana tahu diorang suka

Balas
avatar

SS dah x nak makan koren food.. dulu hari2 telan kat kantin... hu hu hu...

Balas
avatar

hahahaha...cer try sikit...sure lps ni hari2 nak makan...

Balas
avatar

Makan ramyeon dalam periuk tembaga tu terus feeling kat Korea rasa. Lidah aku lak suka sokmo kalau Korean food. Trip kampong katakan.

Balas
avatar

Thn dpn tak balik kg ker? AA wat promo tu...

Balas