COMPLETED

dlm entry sblm ni aku ada cerita sikit psl vaksin yg tpt kerja aku offer utk staf yg high risk..

dan aku dah terlepas utk batch tu…

sebaik shj mak aku setel dua dos dan aku lihat keadaan mak tak membimbangkan…

maksud aku tiada side effects yg teruk…

aku rasa dah blh fikir utk aku plk…sekurang2nya kalau aku demam…

mak dah sihat utk jaga aku…


aku pun call ofis utk tnya jika aku blh selit nama aku…

alhamdulillah….masih boleh tp pfizer dah abis katanya…

ai is redha…pada aku skrg bkn masa utk pilih…

ambik je yg mana dpt….rezeki masing2..


so 29/6 aku dpt first dose…coronavac atau lbh popular dgn nama sinovac…

proses senang sbb ppv kat tpt keje aku…

lps cucuk sempat lg masuk ofis…


*iklan jap*

as i said before..

mak aku skrg ni makin pelupa…

so mak aku dah berhentikan maid yg jaga dia…

jd jika aku kena masuk ofis, aku akan hntar mak rumah anak sedara aku..

wfo pun 4 jam shj dan aku ambik shift petang…


jd 29/6 aku hntar mak rumah anak sedara aku dan jemput mak aku kul 5 ptg…

pastu dpt tahu minggu dpn nya start pkpd…

bos dah arahkan ofis tutup seminggu…


10/7…anak sedara aku satu famili of 3 org….positif…

Allahuakhbar…..tak tau nk cakap apa…

if bukan pkpd dan ofis aku masih beroperasi…

tentu aku hntar mak rumah dia masa aku keje…

hikmah pkpd utk kami…

aku pantau jugak kami berdua sbb baru 12 hari last jumpa diorang…

alhamdulillah….semua okay…

mungkin sbb mak dah complete dose dan aku dah ambik satu dos…

*iklan tamat*


hari ni…21/7…aku complete second dose…




disebabkan ppv adalah di hospital…

dan hpupm ni masih belum beroperasi sepenuhnya….

jd station 3,4,5 dan 6 buat kat tepi bed shj…

doktor dtg kat bed utk tanya sakit apa dan kita blh tnya apa2 yg kita curious psl vaksin…

pastu nurse akan dtg cucuk…

pastu petugas dtg utk update mysejahtera…

dan kita duk rehat kat situ smpai abis 15 minit…

abis semua tu baru beredar dari bed tu…


sempat gak la aku ambik gmbar yg mcm dah jd kemestian utk semua yg cucuk vaksin…

masa dos pertama aku tak ambik pun…abis org pakat tnya aku mana gambar…

so dos kedua aku nekad utk ambik gak gambar…hahahahha




kita berusaha dan bertawakkal…

2 Comments:

Ako Retna said...

alhamdulilah tahniah dah lengkap semua dos! :)

liza said...

tq…tahniah jgk kat ako sbb dah lengkap dua dos!! i read ur blog tp asik lupa nak komen…miannnn

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

My Blog List

  • BUBBLEBEE.. satu jenama ice cream yang begitu trendy di kalangan kita. memang hebat penangan ice cream ni. lebih hebat bila yang tokey nya orang terke...
    9 hours ago
  • Sometimes, things don't go as we planned. And this happened during our journey from Sweden to Norway. Initially, we're planning to travel to *Tromso, No...
    2 days ago
  • Alhamdulillah semalam, 15 September 2021, bertambah lagi setahun umur aku...syukur dah 38 tahun dahhh...biasa masa birthday ada aku ada birthday trip tapi ...
    4 days ago
  • Assalamualaikum.. Sangat tak adil kalau aku tak share benda ni dekat blog.. ishh, blog ni ibarat antara harta berharga yang aku ada.. moga ada benda ba...
    1 week ago
  • Photobook ada pelbagai promo untuk bulan Ogos. Gambar-gambar yang banyak tu bolehla dijadikan photobook. Klik Di Sini
    4 weeks ago
  • Celebrate besday dengan amik cuti, order kek & mereput kat umah layan series binge sampai lebam. Few years back mcm2 travel plan aku dah pk utk celebra...
    5 weeks ago
  • Assalamualaikum. Halla. Previous post (*here*). From Skansen, I hopped on the tram. Next destination would be fika-session at a cafe in Skeppsbro. While...
    2 months ago
  • Assalamualaikum.... Remember me? Hahaha Alhamdulillah... still well alive and living a quiet life as normal human and have been doing self-reflecting with ...
    4 months ago
  • Sesekali belanja anak anak buah makan. Makan makan di all u can eat dim sum. Makan lah sampai muntah belahak. Sambil sambil tu cari ketenangan dan ...
    5 months ago
  • Assalamualaikum sahabat reader sekalian 💖 Semua orang tahu *PKP 2.0* telah dilanjutkan sehingga *4 Feb 2021*, jadinya semua rakyat tidak dibenarkan me...
    7 months ago
  • Selepas lunch, kami teruskan lagi perjalanan yang panjang sampai lah petang. Look at the view.. Magnificent! We crossed the High Atlas Mountains & Tizi N...
    1 year ago
  • I have yet to show how to do a 1 day trip to Nami Island-Petite France -Garden of Morning Calm with Gapyeong City Tour Bus. This is a DIY step-by-step it...
    1 year ago
  • *3 Legged Frog Hostel* Untuk Beijing trip ni kami stay di hostel sajork. Budget tipis la katanya.. Payah gak nak cari accommodation yang sediakan 3 katil...
    1 year ago
  • *PAKEJ MENARIK - SYARLIZ TRAVEL GROUP - TAHUN* 2⃣0⃣1⃣9⃣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ . ✅Jom semua sudah ada plan ker nak travel untuk tahun 2019 ? pakej menarik sud...
    2 years ago
  • trip pembukaan untuk tahun 2017..ke boracay pulak. trip kali ni memang sekejap je...sebab aku bukanlah penggemar pantai yang tegar..hehe sebab ada final ca...
    2 years ago
  • *Cara Minum Untuk Kegunaan Harian*. ESP boleh diambil sekali atau dua kali sehari. Kuantiti setiap kali makan sebanyak 1 SUDU BESAR + minuman kesukaan ki...
    2 years ago
  • Lama sungguh cik Z tak update blog ni. Jadi kali ni cik Z nak kongsikan itenary ke Maldives untuk 4 Hari 3 Malam dulu. *DAY 1: WEDNESDAY, 25 JULY 2018...
    3 years ago
  • Seminggu sebelum puasa sempat ke Yogyakarta dengan Eiza dan Ecah. Saje cuti-cuti Indonesia since dah lama tak berholiday tiga orang. Actually plan untuk b...
    4 years ago
  • Assallammualaikum wbt Blog ayufatarina.com dah exceed bandwith pulak.. So saya gunakan blog alternatif ni ye Kepada anda yang nak order Harum Manis Origin...
    5 years ago
  • Salam Lama sungguh tak update blog.. Bukan tak nak update tapi agak lama juga tak travel.. Recently travel ke vietnam.. InsyAllah.. bila ada mood nanti2 ak...
    7 years ago
  • *Bulan lepas kawan diploma masa kat UiTM Melaka dulu dtg bercuti di Italy 3 hari. Hampir 9 tahun tak jumpa last2 kitorang berjumpa kat Rome akhirnya. Terh...
    9 years ago

Social Share Icons

About us

Home Ads

Popular Posts

Blog Archive

BTemplates.com

Blogroll

About

Copyright © ^solo traveller ^ | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com