CAMPING

 kononnya la…

aku dan anak sedara aku plan utk camping tepi pantai pada raya puasa ke-2…

sekali tak leh rentas daerah…

mangkuk betul…


dlm bulan puasa gigih aku beli brg2 utk camping…

beli tent…

slps try pasang dlm rumah…quite easy jugak…

aku rasa berbaloi la…wpun rasanya agak senang terbang bila ditiup angin…

ada besi dan tali juga utk ikat supaya kekal di bumi…

cuma satunya….bila pasir2 masuk dlm khemah….susah nak keluarkan..

atau ada cara yg betul tapi aku tak tahu…

muat la utk 3 org tidur….bdn size sederhana…





tak lupa beli mangkuk pinggan dan cawan..


beli kipas utk letak dlm khemah…silap ukur sbb ku ingatkan besar…rupanya cenonet je..


juga utk letak dlm khemah…berat weyyy….sbb isi kekaku katanya…


juga mcm tersilap beli sbb kecik sgt…

apa2 pun…
semua ni blh try bila dah blh rentas daerah…

0 Comments:

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

My Blog List

  • Ya allahh lama nya tak update. tak tau apa nak cerita dah. sebab tak berjalan or eat out. mati kutu nak tulis apa. tapi tak boleh jadi lah kan. nak...
    6 hours ago
  • AMARAN KERAS: Post ini panjang berjelaaa...hahaha tak payah baca pun takpe, tapi aku nak update gak...hahahaa alkisah sepanjang sebulan September kali ni.....
    1 week ago
  • Sometimes, things don't go as we planned. And this happened during our journey from Sweden to Norway. Initially, we're planning to travel to *Tromso, No...
    4 weeks ago
  • Assalamualaikum.. Sangat tak adil kalau aku tak share benda ni dekat blog.. ishh, blog ni ibarat antara harta berharga yang aku ada.. moga ada benda ba...
    5 weeks ago
  • Photobook ada pelbagai promo untuk bulan Ogos. Gambar-gambar yang banyak tu bolehla dijadikan photobook. Klik Di Sini
    1 month ago
  • Celebrate besday dengan amik cuti, order kek & mereput kat umah layan series binge sampai lebam. Few years back mcm2 travel plan aku dah pk utk celebra...
    2 months ago
  • Assalamualaikum. Halla. Previous post (*here*). From Skansen, I hopped on the tram. Next destination would be fika-session at a cafe in Skeppsbro. While...
    3 months ago
  • Assalamualaikum.... Remember me? Hahaha Alhamdulillah... still well alive and living a quiet life as normal human and have been doing self-reflecting with ...
    5 months ago
  • Sesekali belanja anak anak buah makan. Makan makan di all u can eat dim sum. Makan lah sampai muntah belahak. Sambil sambil tu cari ketenangan dan ...
    6 months ago
  • Assalamualaikum sahabat reader sekalian 💖 Semua orang tahu *PKP 2.0* telah dilanjutkan sehingga *4 Feb 2021*, jadinya semua rakyat tidak dibenarkan me...
    8 months ago
  • Selepas lunch, kami teruskan lagi perjalanan yang panjang sampai lah petang. Look at the view.. Magnificent! We crossed the High Atlas Mountains & Tizi N...
    1 year ago
  • I have yet to show how to do a 1 day trip to Nami Island-Petite France -Garden of Morning Calm with Gapyeong City Tour Bus. This is a DIY step-by-step it...
    1 year ago
  • *3 Legged Frog Hostel* Untuk Beijing trip ni kami stay di hostel sajork. Budget tipis la katanya.. Payah gak nak cari accommodation yang sediakan 3 katil...
    2 years ago
  • *PAKEJ MENARIK - SYARLIZ TRAVEL GROUP - TAHUN* 2⃣0⃣1⃣9⃣ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ . ✅Jom semua sudah ada plan ker nak travel untuk tahun 2019 ? pakej menarik sud...
    2 years ago
  • trip pembukaan untuk tahun 2017..ke boracay pulak. trip kali ni memang sekejap je...sebab aku bukanlah penggemar pantai yang tegar..hehe sebab ada final ca...
    2 years ago
  • *Cara Minum Untuk Kegunaan Harian*. ESP boleh diambil sekali atau dua kali sehari. Kuantiti setiap kali makan sebanyak 1 SUDU BESAR + minuman kesukaan ki...
    2 years ago
  • Lama sungguh cik Z tak update blog ni. Jadi kali ni cik Z nak kongsikan itenary ke Maldives untuk 4 Hari 3 Malam dulu. *DAY 1: WEDNESDAY, 25 JULY 2018...
    3 years ago
  • Seminggu sebelum puasa sempat ke Yogyakarta dengan Eiza dan Ecah. Saje cuti-cuti Indonesia since dah lama tak berholiday tiga orang. Actually plan untuk b...
    4 years ago
  • Assallammualaikum wbt Blog ayufatarina.com dah exceed bandwith pulak.. So saya gunakan blog alternatif ni ye Kepada anda yang nak order Harum Manis Origin...
    5 years ago
  • Salam Lama sungguh tak update blog.. Bukan tak nak update tapi agak lama juga tak travel.. Recently travel ke vietnam.. InsyAllah.. bila ada mood nanti2 ak...
    7 years ago
  • *Bulan lepas kawan diploma masa kat UiTM Melaka dulu dtg bercuti di Italy 3 hari. Hampir 9 tahun tak jumpa last2 kitorang berjumpa kat Rome akhirnya. Terh...
    9 years ago

Social Share Icons

About us

Home Ads

Popular Posts

Blog Archive

BTemplates.com

Blogroll

About

Copyright © ^solo traveller ^ | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com