HCM : DAY 2

 27 Mac 2014 (Khamis)

Selepas menikmati breakfast yg menu nya blh tahan byk kat hotel, kami naik bas ke Chu Chi Tunnel. Jarak dari HCM city dalam 1 jam setengah. Kami di bawa pusing2 dalam kwsn tunnel ni. Bijak sbnr nya org2 Vietnam ni. Dari apa yg diceritakan oleh tour guide, diorang ni terpaksa berusaha utk survive, sbb tu timbulnya idea bina tunnel dan mcm2 trap utk selamatkan diri dari tentera amerika. Lama gak kami kat sini. Aku cuba menembak guna m16. Minima 10 bullets utk sekali beli. Tapi aku cuma guna 1 biji jer sbb tak tahan dgn bunyi letupan. Baki 9 biji kakak2 aku share.






yg ni sah aku tak muat....hahahahaha


Trap yang dibina oleh askar vietnam masa menentang amerika.






ajussi ni tahu pulak aku nak ambik gambar dia...


Shooting time....tapi aku takut...hahahaha


dua kakak aku yg cuba menembak...M16 tuuu

Kami lunch di Satay House. Restoran ni pernah dikunjungi oleh team Jalan Jalan cari Makan. Besar gedebak gambar maria Tunku Sabri dlm tu. Sedap jugak makanan kat sini. Tp rimas lah dgn penjual2 yg menunggu dpn pintu restoran dan ikut kami sampai ke bas. Aku mmg hati kering, so tak mkn pujukan diorang.

Stop kat Hjh.Basiroh utk shopping telekung. Kawan aku mintak belikan telekung sulam kain lycra yg paling mahal. tak selesa nya shopping kat sini. Berpeluh2 aku. Tempat sempit dan org ramai. Barang byk susun2 kat tangga, tinggal sikit jer space utk jalan. Solat zuhur dan qasar Asar di masjid berdekatan.

Singgah kat War Museum, lps tu Post Office, dan last Hard Rock Cafe. Aku beli tshirt utk diri sendiri. Ni jer yg aku beli utk aku. Kain cotton??? no no no hahahaha size badan aku tak mengizinkan aku utk pakai cotton...nanti jadi mcm gergasi....





aku ambik dari bas shj...malas nak turun...

kasi zoom sikit

Teruskan perjalanan dan singgah kat Taka Plaza utk shopping dan mkn malam kat restoran sederet Taka Plaza. Nama restoran tu ialah Saigon Green House. Restoran berada di tkt 2 dan ke atas. Bawah tu ada jual beg dan kain2. Shopping lagi.....org lain laaaa bkn aku...

Balik hotel terus tido. Penat tak pyh citer....pack betul itinerary.

Previous
Next Post »
4 Komentar
avatar

Shopping di Taka Plaza pun best coz harga lagi murah dari ben than market tu..tak sopink apa2 kew

Balas
avatar

Soping tshirt HRC selai ngan selendang selai. Hihi tu jer

Balas
avatar

lubang yang lelaki tu masuk tu dari terowong yang panjang (laluan tikus) dorg mase perang dulu kan..????

Balas
avatar

hye luna paris...

yer...lubang tu sama dgn perang dulu...diorang kurus2...makan ubi kayu jer...sbb tu kecikkk

Balas