HCM : DAY 3

28 Mac 14 (Jumaat)

Selepas breakfast kami dibawa ke Delta Mekong. Naik bot dan juga perahu. Tgk diorang wat gula2 santan dan madu serta persembahan menyanyi. Layan lerrrr. Kat sini kena byr tips. Seorang 30,000 vnd utk 3 jenis servis, driver bot; persembahan menyanyi; dan pengayuh perahu. Harga ni depend kpd brp org jemaah dlm group. Lagi ramai lg murah.

bot-bot yang sedia menunggu pelanggan



Mr Tien bagi penerangan keselamatan

panjang tul ceramahnya

pembuatan gula-gula santan

dpt rasa...free


hujung sana tu jeti tadi...dekat jer...dlm 7 minit kot naik bot


dihidangkan teh madu campur limau

hahahaha.....aku zoom jer yer...idokk la nak gi dekat

uuuuuuu

persembahan nyanyian...
Dan skrg...part yg paling best...

jom nyanyi...

Row, row, row your boat,
Gently down the stream.
Verily, verily, verily, verily,
Life is but a dream

traffic agak sesak

satu perahu 4 org jer blh naik

jem u all

aku duk paling belakang...utk keseimbangan perahu...cettt

blh tgk keadaan persekitaran...mcm kampung aku jerr

camner tetiba buaya muncul??

dpt air kelapa free

soping lg...ada beg dari kulit buaya, kulit burung unta dll

Kami lunch di satu restoran, aku lupa nama. Makan kat sini paling sedap lah setakat ni. Aku notice Poto ni mkn agak mewah. Menu mesti ada ikan, ayam, sotong atau udang, sayur, tauhu atau kentang dan desert. Lauk mesti 5 jenis. Air kosong free flow. Hahaha air manis mahal kot kat sini. Aku tanya tour leader, agak2 berapa satu kepala mkn, dia kata everage RM18. Wow lebih kurang mkn kat Malaysia gak. 





Lps lunch kami dibawa ke Ben Than dan free and easy. Bila2 boleh balik ke hotel sbb dekat jer dan berkumpul utk mkn malam kul 7.30 mlm. Time ni baru lah aku start shopping. Cari brg2 yg dikirim kwn, 10 psg kain cotton, sepasang silk dll.


pintu masuk yg terus jer jalan dari Serai

kelakar....pegi ben than pun guna tour guide. Itu lah tour guide kami, Mr. Tien

dari pintu masuk akan jumpa pasar basah....hati2

yeahhh.....sutera

kedai sutera...harga blh tahan murah. Bidang 36 so utk sepasang baju kurung perlu beli 5 meter

Tak sempat nak mandi, dah kena tunggu kat lobby utk pegi mkn mlm. Lps mkn kami dibawa naik cruise (extra charge, tak termasuk dlm pakej, byrn usd10 dan dpt satu soft drink).


satu hidangan 5 org makan



jom naik cruise

suasana dlm cruise

persembahan




ai is jelesss
Balik hotel, kami sekali lg ke night market utk last shopping. Esok dah nak balik KL...

Previous
Next Post »
6 Komentar
avatar

Waaaa GD eh kat sinun??? Hamboiii..

Tetap nak komen dulu. Sbb iols is x sempat nak baca. Nanti lepas iols baca iols komen balik tau. Hihihi

Balas
avatar

wahhh... bestnye rowing boat..! ular dalam botol tu utk ape..?? buat minyak ke..??

Balas
avatar

anyway.. agaknye mmg org area vietnam ngan cambodia ni akan mintak tips ke ea?? sbb ritu pegi cambodia p mane2 mesti ade mintak tips even kite mmg dah bayar utk service...

Balas
avatar

yup...masa foot massage..lps dah siap semua...diorang duk dpn pintu...siap ckp lg...10 dollar you pay at counter...tips you give me...wow...tp diorang tak kisah pun brp...kasi RM1 pun blh...

Balas
avatar

Mmg mewah lah g ngan poto travel sbb dpt mkn sedap2 pastu leh naik cruise lagi mmg berbaloi lah ek

Balas
avatar

JM..yg cruise tak termasuk dlm pakej, kena byr lain. tp diorang gak yg arrange kan.

makan mmg tip top!

Balas