PORT DICKSON

Huh...PD lagi...asik2 PD jer...bosan kan...

Bkn apa sabtu tu takder air...catuan kan...jadi....jom kita mandi laut...

Lagipun mak aku suka....mak aku ni pernah strok...kena masa thn 2009...sejak dari itu mak aku kena solat duduk...kaki kanan tak leh bengkok...

Jadi kalo ada masa mmg aku bawak mak aku pegi PD utk rendam/kambus kaki dlm pasir pantai....aku yg sakit tumit ni pun turut serta...

Kali ni aku sewa homestay, bukan apartment atau hotel. 

Satu...sbb mak aku tak nak aircond 

Dua...mak aku tak nak jln jauh... 

Aku sewa homestay 3 bilik dgn kadar RM180 sehari semalam.

Oleh kerana kami cuma 3 org, mcm kelakar la pulak kan...so aku ajak anak buah aku satu family utk joint sekali.

Lagipun bilik ada tiga, membazir pulak kalo sorang satu bilik kan.

Nanti ada la budak kenit tu....iaitu cucu sedara aku....cucu yerrr. 

Bibik mak aku dah siap2 masak utk tengahari dan mlm, kurma ayam, sup ayam, sambal bilis dan sayur goreng. Ayam goreng nanti goreng kat sana. 

Homestay ni agak lengkap dgn kemudahan mcm dapur masak, fridge, pinggan mangkuk sudu pisau semua ada. Senang. Set bbq pun disediakan tp kami tak gun pun.

Bilik tidur ada aircond, tp yg style lama. Nak on kena klik button hijau, nak tutup klik button merah


Ruang tamu

Dapur
bilik satu
Bilik dua
Bilik tiga

Ni ler cucu sedara aku


dlm almari pun masuk


My mum

homestay ni ada private beach...hahaha

aku nmpak kapal terbang

dan pulau...errkkkk

Esok nya lps breakfast kami pun balik...tp ya ampun....jemmmmm...anak sedara aku dah jauh tinggal kan kami....janji jumpa kat nilai 3 sbb dia nak soping brg kereta....

Jem plus hujan

Overall ok la homestay ni. Basic necessity setaraf dgn harga. Tp tak blh ajak abg aku sbb anak dia nak swimming pool. Homestay mana ada... apa2 pun janji mak aku hepi...

Kos,
Homestay RM180
Fuel RM50
Tol RM15
Breakfast RM5
Lain2 RM30

Total RM280

Previous
Next Post »
8 Komentar
avatar

U!!!!! Murah giler weh rate homestay tuh! Btw tu malay punya ke? Private beach??? Omaiiii exclusive sangat! Beach tu boleh berenang x?

Balas
avatar

Stay d homestay like tdo kt umah sendiri kan, klau family reramai mmg sesuai sgt sty kat sini klau ada private beach tu mmg best nk ber babeque ye dokT

Balas
avatar

syieda: boleh berenang...tp ai yg tak reti berenang...so main kat tepi2 jer...hahahaha. homestay tu government punya....actually tu mcm rumah rehat staff laaa...kalo utk org awam rate dia lain kot...ntah

JM:betul JM, jiran ai mlm tu wat bbq, ada lah diorang jemput we all, tp segan la nak pegi. just lambai2 jer.
homestay ni ada 4 rumah...

Balas
avatar

Liza...bsr la homestay ni kan... murah juga tu klu pergi rmai2... kt area mna ya homestay ni?

Balas
avatar

farikica...sblm sampai teluk kemang. ruang tamu dia sempit jugak....tp dapur besar.

bilik satu besar, blh bentang toto utk tido kat bawah...

homestay ni ada dua bilik air. satu bilik air kat area dapur, satu lg dalam bilik tiga. pelik sikit design nya...hihihi

Balas
avatar

Family sy pun ke mana2 pun mesti guna homestay. Ramek sgt!

Bagus tul ada beach sekali.

Balas
avatar

slm..nak tny ade contact details tak utk homestay ni? sgt menepati cita rasa. tq!

Balas
avatar

Anastasia:ni rate utk staf.kwn sy tlg booking kan.kalo org awam rasa mahal sikit.nnti bg email.sy blh bg no tpt tu. Jea:sy pun suka homestay.bebas sikit

Balas