SYDNEY & MELBOURNE : DAY 2

18-11-2017

Highlight hari ini ialah coffee cruise. Booking siap2 melalui viator. Per person adalah aud47. Dlm cruise disediakan free flow coffee dan biscuits. Kalau nak beer ke wine ke kena bayar lain...hahahaha







Cruise ni dua jam. Penat la jgk duk tahan diri dari mabuk.

Dari circular quay kami jalan kaki ke darling harbour. Nak masuk sealife pulak. Tiket beli secara walk in so harga sikit mahal berbanding beli online. 






Kami lunch kat food court sealife. Order fish and chips. Sedap oooo

Pastu jln kaki ke hard rck cafe. Jumpa la dgn geng2 muda (3 anak sedara aku). Depa ambik Hop On Hop Off utk one day. Takder nyer depa nak ikut kami2 ni naik cruise masuk aquarium bagai. 

Ambik teksi ke Paddy's. driver tu tanya beberapa kali betul ke nak naik teksi sbb dekat jer tp sbb dah malas jalan kaki...teksi caj aud10 shj

Shopping lg kat Paddy's pastu jln kaki shj ke Liv Apartment. Mmg aku suggest la sapa2 yg dtg dgn family, blh consider utk duk sini. Selesa...
Previous
Next Post »
4 Komentar
avatar

Mhl juga ya cruise tu.. kmi last time naik boat yg nk ke manly tu ja..kikiki.. aud8 ke aud10 mcm tu ler.. on the way nk ke underwater sanctuary, nmpk ler si opera house dpn mata...

Balas
avatar

Yg tu mcm water taxi kan? Tak sesuai utk mak kita sbb she's on wheelchair. Jadi pilih yg senang utk semua. Naik dari circular quay patah balik ke circular quay juga

Balas
avatar

heaven kan masuk Paddy's Market..JM pun borong sakan tshirt kat sana :-) padahal AUD1 lebih kurang RM3++..adeh la

Balas
avatar

Beli tshirt mmg geram...mula2 jumpa yg aud6 sehelai...ingatkan dah murah...borong sakan kami...sekali jumpa yg aud4...adoii menyesal tak sudah...
Takper rezeki masing2....

Balas