SYDNEY & MELBOURNE : DAY 3

20-11-2017

Ambik teksi ke Sydney Airport utk pickup kereta sewa. Punya la susah nak dpt teksi sbb kebanyakan driver teksi suh kami naik train shj. 

Aku lupa nak bawa lesen, terpaksa lah anak sedara aku jd driver pertama. Esok sblm dia balik NZ, aku kena dtg lagi sekali utk register nama aku sbg pemandu kedua. Benda simple dan senang jadi susah sbb lupa bawa lesen...arghhhh

Drive kereta (tanpa register sbg pemandu) ke Liv Apartment dan pickup semua org utk ke Blue Mountain.

panas terik...terpaksa pakai topi dlm kereta...

Drive ke Blue Mountain dgn doa byk2 supaya tiada masalah. 

First stop kat Featherdale Park. Mak aku dpt tiket senior citizen wpun bkn rakyat OZ. Kat sini dlm 2 jam, ntah apa depa tgk aku pun tak tau.



Kemudian ke Scenic World, drop geng2 muda dan kami ke Katoomba Town utk late lunch. Having kebab Lebanese yg sgt sedap. Serious sedap..

Selepas sejam setengah pickup geng2 muda semula dan terus ke Echo Lookout Point
all of us
mak aku berdiri sbb nak jenguk bwh....dlm famili kami mak aku paling tak gayat wpun umo dah 80 thn...ngalahkan yg muda...semua gayat...

yg muda belia ambik kesempatan duk wheelchair mak aku...konon makan kena duduk...
Dah start gelap dah...kami solat kat tpt parking shj. Drive balik ke Sydney. Singgah kat bwh Sydney Bridge utk ambik gambar


Tamat lah episod Sydney. Esok kami akan ke Corrimal Beach
Previous
Next Post »
2 Komentar
avatar

alhamdulillah..kuat lagi Mak Liza..ikut jenjalan..seronok kan bila hati mak gembira

Balas
avatar

Yup seronok dpt gembirakan mak..
Mak pun happy dpt jalan2

Balas