SYDNEY & MELBOURNE : DAY 4

21-11-2017

YAY!!!! Aku sambut besday aku kat obersea tahun ni...

Pagi nya sblm hantar anak sedara aku ke airport, kami singgah kat Apex utk add nama aku sbg pemandu kedua...

Anak sedara aku beli muffin dan iced choc utk small celebration kat parking kereta Apex



Hantar dia ke airport - balik NZ sbb cuti dah abis...hahahaha...bye bye kakak...thn dpn jumpa lg

Drive balik ke Liv Apartment dan kemas beg. Check-out dan terus menghala ke Wollongong

Stop kat Bald Hill utk ambik gambar Sea Cliff Bridge. Sorang anak sedara aku join paragliding. 250aud utk sejam. Last year date yg sama (on my birthday) dia buat bungee jumping kat NZ....coincidence 


Drive via coastal road ke Wollongong, dpt lah memandu melalui sea cliff bridge ni. Jika ambik highway tak akan lalu sini

Corrimal Beach Resort actually before Wollongong Town, tapi kami ke town dulu utk lunch. Halal restaurant, ada dlm tripadvisor...sorry lupa nama apa. 

Kakak aku wat surprise birthday kat restoran ni (wpun tak surprise mana sbb aku dpt agak hahaha)...thanks everybody...dan kakak aku belanja lunch....wow ini lah meal yg paling mahal kot kami mkn sepanjang trip ni dan she's the one yg bayar....jgn menyesal tau....

Lps mkn kami check-in corrimal beach resort. Kakak aku booked yg blh access ke pantai, tapi pantainya sgt mengecewakan. Takder apa dan mcm pantai terbiar. Tpt ni mcm camp site, ada tpt utk caravan parking juga...


Pantainya dari chalet kami..

Lain betul size kami...

Malam tu kami dinner kat Jasmine Rice Thai Restaurant (juga ada disediakan mknan halal) dan shopping kat Coles (dpt ehsan dua kotak kosong utk isi brg souvenirs...luv ya)

Plan asal kami bermalam kat sini sbb utk tgk sunset atau pun sunrise tp dua2 tak dpt....
Previous
Next Post »
3 Komentar
avatar

Cntiknyer view yg atas tu... biru....

Balas
avatar

kakak Liza kat NZ tu belajar ke keje?

Balas
avatar

Nope. Bkn kakak tp my anak saudara. But we all panggil dia ‘kakak’ sbb dia anak sulung.
Dia keje kat sana. Doktor kat Hospital Auckland

Balas