actual belanja (Sydney/Melbourne)

Ada yang bayar siap2 kat Malaysia mcm utk tiket flight Air Asia KUL - Mel - KUL (rm644) dan JetStar Mel - Sdney - Mel  (rm439.22), Blue Mountain tour (rm113.42) dan 4 passes (rm162.63)

Ringkasan exp. untuk 7 hari di bumi kangaroo...semua in dollar australia.
Aku tukar rm3266 utk dptkan aud1010. dan aku bawa balik balance aud169.60 (aud150 dpt tukar balik ke rm tp yg lain syiling - masuk muzium)

Day 1
train airport - circular quay = 15.80
hostel (3N) = 118.80
kebab = 10
air = 3.50

Day 2
Oz Trails and Tours = 68
Scenic Cable (3 jenis) = 25
chocolate = 9
bonjela = 6 (aku kena ulser la pulakkkk)
shot glass hard rock cafe (utk diri sendiri) = 8.50 (aku suka beli benda alah ni utk diri sendiri, dan mesti kena ada tulis nama tpt tu...baru lah blh dikatakan tugu peringatan, ye dop???)
mcD = 6.95
air = 3.50

Day 3
breakfast kat hostel, toast + hot choc = 4.50
key chains (12 keping) = 10
t-shirt for my nephew = 19
bag for zura = 3
plate for my sisters (4 keping) = 16
fridge magnet (6 keping) = 10
t-shirt (kwn aku kirim utk laki dia) = 16
t-shirt for nana = 9.95
lunch kat fish market = 11.50
coffee = 3
train dari paddy market - fish market - darling harbour (one day pass) = 9
train (kanak2 ribena) = 4.5
mcD for dinner = 6.95

Day 4
train circular quay - domestic airport = 15
breakfast, waffle kat McD = 7.65
shuttle bus (return) = 26
Lord of The Fries = 4.95
hot choc = 3.95
Hostel (3N) = 94
air = 3.50

Day 5
t-shirt for my niece (2 helai) = 25
t-shirt utk anak2 zidee (4 helai) = 25
beg (4) = 10
selipar bulu kambing utk my mom = 44.95
key-chains (6 keping) = 9.95
entrance fee utk muzium = 29.50
lunch kat Zam Zam Restaurant = 10.90
air+choc = 5.50
shot glass melbourne museum for myself = 6.95

Day 6
souvenir utk diri sendiri (rumah api)) = 6.90
t-shirt (3 helai) = 36
topi (2) = 19.90
pouch bag (5) = 15
air+choc = 5.50
hot choc = 3.95

Day 7
t-shirt (utk diri sendiri) 2 helai = 33.90
nasi lemak pak naser (dlm AA) = 8

~~ total keseluruhan in RM 4625.27 - RM465 = RM4,160.27



~~ aku hepi dgn my travel partner, aku tahu dia byk sabar dgn aku. mood aku kdg2 ok kdg2 swing ikut angin...kalo pegi HK, aku asik duk ngata org soping byk, kali ni aku pulak yg gila soping. pegi satu bag, balik tanbah satu bag, daypack aku terpaksa kena check-in...inilah org kata what goes around comes around


Previous
Next Post »
2 Komentar
avatar

Woww good info nanti leh estimate budget utk ke sana nanti :-)

Balas
avatar

Hehehe....bajet constraint...semua kena catit...

Tq

Balas