day 6 (melbourne) 1 June 2011

Hari ni acara nya ialah mengikut rombongan ke GOR (Great Ocean Road). Van dtg ambik kat hostel, same as Sydney. Yg ni murah, sbb beli masa offer. AUD38 utk one day course (includes morning tea and lunch).

Trip ni sgt sgt sgt best. No words to describe it. Just enjoy the view.

Mula2 jom berkenalan dgn binatang paling glamer kat oz ni....



ni lah coach yg kami naik....

view dari coach
pastu stop kat bells beach..





Teruskan perjalanan...akan lalu kat tpt2 mcm ni dan jumpa tpt2 mcm ni...




Kemudian stop lagi...kali ni aku tak tau nama beach ni apa...



Gerak lagi....view sepanjang jln...









Pastu stop makan....sebelum tu tour guide ada edarkan senarai menu utk kita pilih...nanti sampai jer restoran tu, makanan dah siap dihidang....terus ngap...

menu aku...tetap fish and chips

bandar yg kami singgah utk makan



Perjalanan diteruskan....mengantuk pun yer sbb dah makan kenyang. Stop lagi kat satu national park. Ada pokok maha besar dlm hutan ni...




Gerak lagi....adoi wpun penat tp sgt seronok sbb view mmg cantik sepanjang jalan. Kemudian sampailah kat sini...










Seterusnya stop kat sini pulak








tpt terakhir sblm balik ke melbourne....time dah gelap dah....rugi pegi masa winter


Cuma satu tpt jer kami tak sempat pegi iaitu London Bridge sbb matahati terbenam awal sgt, kalau pegi pun tak dpt nampak apa sbb sdh gelap. 

Overall...trip ini sgt best with the best tour guide. 



Sampai melbourne dah kul 9mlm, sempat soping last minute dan beli kebab for our dinner. 

Balik bilik, kami gunggang2 berkemas sbb esok pg dah nak ke epot. Lady sempat call shuttle bus utk pickup kami kul 7pagi.
Previous
Next Post »
0 Komentar