NORTH ISLAND : PEMBENTANGAN KOS



Kos kongsi bersama :



Hotel
Food
Fuel
Car
Auckland (3n)
684

100
700
NZ Kebab

32


Rotorua (1n)
200

30

Indian curry

28


Alibaba

9.5


Alibaba

35
30

Taupo (1n)
200

30

Master of India

43


Kebab

41


Wanganui (1n)
174

30

Pizza

11.5


Fish

6


Grill Fish

6


Wellington (1n)
205



Kajang Satay

46


Fish n chips

43



1463
301
220
700
per person
365.75
75.25
55
175
 

Kos tidak kongsi :



food
shopping
activity
laundry
bus fare
total
Day 1
7.4
10



17.4
Day 2
5.5
34



39.5
Day 3
5
74.6
28


107.6
Day 4

115
68


183
Day 5
3.5
42

10

55.5
Day 6
27.7
8



35.7
Day 7
10
25


13
48

59.1
308.6
96
10
13
486.7
 

Jumlah : 365.75 + 75.25 + 55 + 175 + 486.70 = nzd1,157.70
# Kos ini belum termasuk tiket MAS
# Tiket Air New Zealand, hotel di airport Auckland dan makanan selama 3 hari di Auckland ditanggung sepenuhnya oleh anak sedara aku
# Iced chocolate setiap hari di-cover oleh kakak aku sbg upah jadi driver.

Keseluruhannya aku berpuas hati dengan trip ini. Trip melawat anak sedara dan juga jalan2 bawa mak aku. Drive kereta kat NZ tidak lah se-stress spt kat malaysia. Rakyatnya sangat penyabar dan bertimbang rasa. 

*** tukaran wang
RM292 = 100nzd (5 jan 2016)
RM144.50 = 50nzd (11 jan 2016)
RM570 = 200nzd (21 jan 2016)
RM855 = 300nzd (29 jan 2016)

total = RM1,861.50 = 650nzd (average RM2.86 = 1nzd)


Previous
Next Post »
4 Komentar
avatar

Kerok poket... X cukup sposen... Iskss...

Balas
avatar

hahahaha...gi rampok bank jommmm

Balas
avatar

Boleh tahan belanjanya... Wah boleh pulang kereta lain tempat eh...

Balas
avatar

Mahal sikit kat part hotel sbb bonda ikut...Jadi tak leh ambik hostel hahhaha. Kena cari sykt sewa yg ada kemudahan mcm ni...

Balas